Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp

Har du koll på Havsblick?

Glasentré med tvåvåningsbyggnad i bakgrunden.

Havsblick finns på Centrumgatan 4 i Lomma.

På Havsblick i Lomma finns många olika verksamheter under samma tak. Till flera av dem är alla välkomna, ung som gammal, medan några verksamheter riktar sig till en särskild målgrupp. Här reder vi ut begreppen och längst ned på sidan hittar du även en film om verksamheterna på Havsblick.

Mötesplats Havsblick

Mötesplats Havsblick är en mötesplats där alla är välkomna, för socialt umgänge och för att vara med på våra aktiviteter. Tidigare riktade vi oss enbart till seniorer, men nu har vi ändrat på det. Hittar du en aktivitet som du gillar spelar det ingen roll om du är ung eller gammal.

Under våren har vi bland annat musikunderhållning, allsång, matiné, bingo, föreläsningar och vinprovning. Och i sommar är du välkommen på sommarcafé på onsdagar! Programmet finns på lomma.se/motesplatser.

Restaurang Havsblick

Restaurang Havsblick är en restaurang där alla är välkomna. Den är öppen alla dagar i veckan kl. 11.30-13.30 och det serveras varmrätt, efterrätt och kaffe. Matsedeln hittar du här.

Lilla butiken på Havsblick

Lilla butiken på Havsblick är en secondhandaffär som är öppen måndag till fredag kl.10-16 med lunchstängt kl. 12-13. Vi tar hand om och gör i ordning saker som kommuninvånare skänker till oss.

Butiken bemannas bland annat av gästerna från Mötesplats Centrums, som har detta som en värdefull aktivitet.

Mötesplats Centrum

Mötesplats Centrum är en social träffpunkt för dig med behov av att bryta och förhindra isolering. Vi är till för dig som är långt ifrån arbetsmarknaden och är i behov av sällskap. Psykisk ohälsa kan vara en orsak, eller något annat som drabbat dig i livet.

Hos oss är du välkommen att prata och fika. Och du kan vara med på aktiviteter som målargruppen läsgruppen och promenadgruppen eller så kan du hjälpa till i vår secondhandaffär.

Anhörigstödet

Anhörigstödet är för dig som hjälper och stödjer någon i din närhet som kan vara äldre eller långvarigt sjuk fysiskt eller psykiskt. Vi erbjuder stödsamtal enskilt eller i grupp och vi startar regelbundet nya anhöriggrupper. Där kan du få möjlighet att träffa andra som är i liknande situation.

Vi kan erbjuda avlösning på anhörigstödet eller i det egna hemmet och vi har även ett café dit du är välkommen ensam eller tillsammans med den du stödjer. Vi ordnar också träffar och föreläsningar med inbjudna gäster.

Seniorlotsen

Seniorlotsen är en service som vänder sig till seniorer och deras anhöriga kring frågor inom vård och omsorg. Behöver du vägledning kring hemtjänst, hjälpmedel, färdtjänst eller sjuksköterskor? Då ska du kontakta seniorlotsen via vårt Kontaktcenter på telefon 040-641 10 00 eller via mejl, info@lomma.se.

Träffpunkten Lomma och Bjärred

Träffpunkten är för dig som är äldre och känner dig ensam och isolerad. Här kan du träffa andra för att prata och umgås i den lilla gruppen. Vi kanske tittar på film eller är ute på de andra aktiviteterna som finns på mötesplatserna i Bjärred och Lomma.

I sommar slår vi ihop grupperna i Lomma och Bjärred till en grupp. Vi har också ett samarbete med Mötesplats Centrum där vi pratar om gamla Lommaminnen.

Mötesplats Bjärred

Mötesplats Bjärred finns inte på Havsblick, men kan vara värt att nämna i sammanhanget för er som bor i Bjärred. Mötesplats Bjärred finns på Jonasgården i Bjärred. Det är en mötesplats där alla är välkomna, seniorer, nya pensionärer och även du som är yngre om något i programmet lockar.

Vi ordnar aktiviteter som bingo, filmvisningar, vinprovningar och digital hjälp. Och så kör vi mjukisgympa med Friskis & Svettis. Programmet hittar du på lomma.se/motesplatser. Där kan du anmäla dig till aktiviteterna.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Ulrika Hjelm Clausen

Navigera vidare

Arkiv