Datum: | Nyheter: Bygga bo & miljö

Framtidens klimatutmaningar och bygglovsprocessen

Framtidens klimatutmaningar och bygglovsprocessen.

Lomma kommun arbetar aktivt med klimatfrågan och framtidens utmaningar gällande höjda havsnivåer. Dessa utmaningar påverkar bland annat bygglovsprocessen för fastigheter som ligger inom området respekt kustzon där det inte finns en gällande detaljplan.

Vi vill med anledning av de senaste riktlinjerna kring bygglovsprocessen kopplat till höjda havsnivåer bjuda in till en fysisk träff för att informera dig som fastighetsägare i områden som berörs, kring vilka möjligheter och begränsningar som kan finnas vid byggnation. De personer som äger en fastighet inom berört område ska ha fått ett brev med inbjudan.

På träffen kommer vi att informera kring kommunens översiktsplan och höjda havsnivåer samt vad som gäller vid nybyggnation, tillbyggnad, renovering och andra förändringar inom utpekade områden. Du har även möjlighet att ställa dina frågor till tjänstepersoner inom kommunens planavdelning och byggenheten.

Fastigheter som berörs är att de som ligger inom respekt kustzon där det inte finns en gällande detaljplan.

Här hittar du kommunens gällande detaljplaner.

Här kan du läsa mer om respekt kustzon i den nya översiksplanen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du frågor redan nu kan du mejla dessa till miljo-byggnadsnamnd@lomma.se. På mötet kommer vi inte ha möjlighet att svara på detaljerade frågor kring din fastighet. Efter mötet har du därför möjlighet att boka in ett möte med en bygglovhandläggare som kan svara på detaljerade bygglovsfrågor kring ditt projekt.

  • Datum: 1 juni
  • Plats: Stora Sessionssalen, Kommunhuset
  • Tid: 18:00-19:30

Anmälan krävs och det är begränsat antal platser

Anmäl dig genom att klicka här.

Har du inte möjlighet att göra anmälan online går det bra att kontakta Kontaktcenter på tel. 040-641 10 00.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Johan Persson

Navigera vidare

Arkiv