Datum: | Nyheter: Uppleva & göra

Amfiteatern invigs med konserter och uppvisningar

Drönarfoto över scenen i ljust trä intill grönskande gräsytor och buskar med Öresunds gråblå vatten i bakgrunden.

Lördagen den 11 juni invigs Amfiteatern, den nya utomhusscenen i Lomma. Nu är programmet för invigningen klart. Det bjuds bland annat på konserter med Louis Pax och Louisa Lyne. Det blir också uppvisningar från lokala körer och dansföreningar.

Scenen stod färdig redan förra sommaren men på grund av pandemin är det först den här säsongen som en invigning varit möjlig att genomföra. Och den 11 juni är det dags!

Invigningen drar igång kl. 13.40 med ett uppträdande av Kulturskolans blåsorkester Blåschock. Sedan håller läkaren, låtskrivaren och artisten Henrik Widegren ett invigningstal kombinerat med ett uppträdande. Programmet håller på fram till sena kvällen och under eftermiddagen ordnas dansuppvisningar från bland annat ABF, Companiet SSK och Dans i Lomma. Sång och musik står bland annat PRO-kören, Seaside Singers och dragspelsföreningen för.

På kvällen arrangeras konserter med Louisa Lyne och Louis Pax, kl. 20.00 respektive 21.00.

Louisa Lyne är en Malmöbaserad sångerska som fokuserar på sånger på jiddisch. Med sig på scen har hon musikerna i Di Yiddishe Kapelye. Malmöbandet Louis Pax spelar pop/rock och är aktuella med sin nya singel ”Get you off my mind”. Bandet har rötterna i kommunen och hette tidigare Royal Prospect.

Inom kort kommer du att kunna ta del av hela programmet på lomma.se.

Fakta Amfiteatern

Amfiteatern intill stranden vid T-bryggan i Lomma är den nya utomhusscenen i Lomma kommun. Här kan föreningar, privatpersoner, företag och ideella organisationer bedriva både vardaglig verksamhet och ordna publika arrangemang. Ambitionen är att Amfiteatern ska fungera som en kultur- och jämställdhetsfrämjande mötesplats som kan skapa meningsfulla möten mellan äldre och yngre.

Under steg två i Amfiteaterns utveckling kommer ett tak att byggas över scenen.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Michael Tsiparis

Navigera vidare

Arkiv