Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg

Programmen för gymnasieskolan i Lomma klara

Tonåring med grå stickad tröja blickar leendes mot kameran under en strandpromenad.

Nu är det klart vilka program som gymnasieskolan i Lomma ska ha när den startar till höstterminen 2026. Det blir de tre mest populära programmen – ekonomi, naturvetenskap och samhällsvetenskap.

Detta beslutades av barn- och utbildningsnämnden den 3 maj. Det blir tre paralleller med nio klasser var för ekonomiprogrammet, naturvetenskapsprogrammet och samhällsvetenskapsprogrammet. Dessa är de tre program som är mest populära att söka bland elever i Lomma och kranskommunerna idag.

Dessa program är bland de i särklass mest eftertraktade bland våra elever. Vi vill skapa en grund för vår kommande gymnasieskola att få en flygande start. Med vetskapen om våra elevers goda prestationer och att intresset är så stort för att läsa vidare på högskola var detta ett naturligt val av program, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Fredrik Karström.

Gymnasieskolan ska byggas i det kvarter i centrala Lomma där kommunhuset finns idag, med både tågstation och busshållplatser inpå knuten. Här bygger vi ett kvarter för framtiden som även får ett nytt kommunhus och som ska bidra till ett levande centrum dag, kväll och helg.

Planeringen av kvarteret fortsätter och barn- och utbildningsnämnden kommer efter sommaren ta beslut om budskap, vision och profil för gymnasieskolan samt beslut om namn för skolan.

Tabell över sökmönster till olika program i gymnasieskolan Pdf, 964.4 kB..

Även NPF-inriktning

Gymnasieskolan planerar att starta sin verksamhet till höstterminen 2026. Skolan kommer också att erbjuda en NPF-inritning för elever med neuropsykiatriska funktionshinder.

Vi vill från start etablera en gymnasieskola som är inkluderande och därför är det ett önskemål att kunna erbjuda detta, avslutar Fredrik Karström.

Läs gärna mer om det centrala kvarter där gymnasieskolan planeras att byggas.

Bakgrund

Kommunfullmäktige beslutade under hösten 2021 att etablera en gymnasieskola i Lomma kommun. I kommunfullmäktiges beslut om budget 2022 och plan för ekonomi 2023-2025 uppgår investeringsbudget för gymnasieskolan till 292 miljoner kronor.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Roberto Citterio

Navigera vidare

Arkiv