Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp

Daglig verksamhet utvecklas i Nybovillan

Nybovillan i Lomma

Under det senaste året har avdelningen för funktionsstöd arbetat på olika sätt med utvecklingen av sina verksamheter. Detta för att möta upp de behov som finns inom funktionsområdet.

2021 var ett år där boendeutveckling stod i fokus. I takt med att nya bostäder tillkommer, behöver också verksamheter såsom daglig verksamhet växa för att inte skapa obalans kring insatserna. Detta behov har inneburit att daglig verksamhet fått möjligheten till en ny fastighet att bedriva verksamhet i. Villan ligger på Nybovägen i Lomma och går under arbetsnamnet Nybovillan.

Möjligheterna med Nybovillan är många. Med Nybovillan ser vi fram emot att kunna erbjuda daglig verksamhet i både Lomma och i Bjärred framöver, säger enhetschef Maria Löf.

Maria Löf och Marcus Malmunger

Marcus Malmunger och Maria Löf

I Nybovillan kommer daglig verksamhet bedrivas utifrån både aktiviteter som rör sig mot det som handlar om upplevelseinriktad verksamhet och aktiviteter som är arbetsplatsinriktad verksamhet.

När det gäller arbetsspåret så har vår verksamhet Medvind, en servicegrupp som utgår från en tillgänglig buss, nu ett eget rum i Nybovillan. Detta innebär nya möjligheter till att bedriva inomhusverksamhet och att ha en plats att samlas på, som inte funnits innan för dessa deltagare, säger stödassistent Marcus Malmunger.

En målsättning med Nybovillan är att fastigheten ska generera ett mervärde för deltagarna inom daglig verksamhet.

Nybovillan kommer även användas till fritiden som kommer att starta på nytt nu under våren, vilket är ett samarbete med våra boende inom funktionsstöd. Fritiden innebär att vi erbjuder kvällsaktiviteter för vuxna inom målgruppen för LSS två gånger i månaden. Vi ser också fram emot att kunna samarbeta med fler verksamheter. I dagsläget arbetar vi tillsammans med både integration, våra öppna mötesplatser samt särskilt boende, fortsätter Maria Löf.

I skrivande stund håller Nybovillan på att ställas iordning. Målet är att öppna verksamheten under maj månad.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Filippa Swanstein

Navigera vidare

Arkiv