Datum: | Nyheter: Uppleva & göra, Bygga bo & miljö

Ny basketplan byggs i Löddesnäsparken i vår

basket

Nu satsar vi för att göra Löddesnäsparken mer attraktiv! Under våren kommer vi att ersätta den ena tennisbanan i parken med två stycken 3 mot 3-basketplaner för att skapa liv och rörelse. I samband med installationen kommer vi även att se över belysning och sittplatser runt om spelplanerna.

Basketformen 3 mot 3 har blivit en populär sport de senaste åren. Så populär att det sedan 2020 är en gren som spelas i de Olympiska spelen. I Lomma kommun finns två basketföreningar, Basketklubben Bjärred 305 och LOBAS och som bedriver verksamhet både för barn, ungdomar och vuxna. Ambitionen är att basketplanerna i Löddesnäsparken ska användas både av föreningens träning- och tävlingsverksamhet samt spelsugna barn, ungdomar och vuxna på övrig tid. Planerna kommer inte att vara bokningsbara.

Under våren påbörjar vi ombyggnation av den södra tennisbanan för att förbereda monteringen av de två 3 mot 3-planerna i parken. Basketplanerna byggs av miljövänligt material och med bottenplattor som har ljuddämpande effekt för att inte störa närboende eller övriga besökare i parken. I samband med att vi bygger basketplanen kommer vi även att komplettera banorna med sittplatser runt om och arbeta med belysningen för att parken ska upplevas som en trygg och säker plats att visats på. Belysningen kommer på sikt att vara tidsstyrd, likt den vid parkourbanan i Bjärehovsparken, för att inte störa närboende och djurlivet nattetid.

Med basketplanerna hoppas vi kunna befolka parken, uppmana till fysisk aktivitet och skapa en levande mötesplats för både ung som gammal. Det tror vi kan medföra att parken upplevs som en tryggare och mer attraktiv plats. I parken finns sedan tidigare en hundrastgård och motionsslinga.

Basketklubben Bjärred 305 har varit den drivande föreningen i byggandet av utebasketplanen och de har också sökt och fått anläggningsbidrag från Riksidrottsförbundet. Lomma kommun bygger basketplanen, med delfinansiering från Riksidrottsförbundet.

Ambitionen är att basketplanerna ska vara klara till sommaren 2022. Belysningen kommer att vara klar till hösten 2022.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Anna Bergh

Navigera vidare

Arkiv