Datum: | Nyheter: Bygga bo & miljö, Trafik & resor

Utmaningar och tips i samband med Earth hour

Earth hour 2022

På lördag 26 mars är det dags för årets Earth hour. Under veckan kommer vi att dela med oss av tips och information kopplat till klimat och biologisk mångfald på vår Facebooksida Lomma kommun samtidigt som vi vill utmana dig att göra aktiva val för en hållbar livsstil.

Att klimatfrågan behöver tas på alvar visar inte minst senaste FN-rapporten som kom för ungefär en månad sedan (rapport från IPCC AR6 Climate Change 2022: Impacts, Adaptation and Vulnerability — IPCC Länk till annan webbplats.) . I rapporten poängteras att det behövs att världen agerar snabbt för att kraftigt minska klimatutsläppen och att natur skyddas då det bidrar till att minska konsekvenserna av utsläppen.

Klimatutsläppen i Lomma kommun har minskat med 47% sedan 1990 vilket är bra men vi liksom resten av världen behöver öka minskningstakten. I Energi- och klimatplan från 2021 finns mål och åtgärder för Lomma kommun de närmaste åren. Förutom tips på vad du som privatperson kan göra för klimatet kommer vi närmaste veckan även dela med oss av några exempel på vad Lomma gör på Lomma kommuns facebooksida.

Utmana dig själv

Att ställa om till en mer hållbar livsstil behöver inte vara så svårt. Vi alla kan göra någon eller några förändringar i vår vardag som kan göra skillnad för vår planet. Det kan handla om allt från att minska matsvinnet, laga kläder och prylar som är trasiga till att minska användandet av plast, äta mindre kött och byta bilen mot cykeln, bussen eller tåget då och då.

Under veckan vill vi därför utmana dig att anta en eller flera utmaningar minst en, men gärna flera dagar under veckan. För vissa kanske utmaningen inte innebär någon större förändring medan det för andra kan vara helt nya vanor.

Utmaningarna under veckan är följande:

  • Ät vegetariska luncher och middagar.
  • Res hållbart till och från jobb minst en gång under veckan. Sedan december 2020 går det utmärkt att åka tåg till och från Lomma station.
  • Återbruka mer. Upprätta en bytarhylla på din arbetsplats, handla något du behöver på second hand eller låna böcker, spel och andra prylar av vänner och familj.

Lycka till!

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Jenny Dahlstrand

Navigera vidare

Arkiv