Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Omsorg & hjälp, Uppleva & göra

Förälder till en tonåring?

Ungdomar som tar selfies

Nu kan du få stöd i ditt föräldraskap genom att delta i en studie om föräldragrupper och online-stöd för tonårsföräldrar.

Alla föräldrar, bonusföräldrar eller andra vuxna som lever med tonåringar hemma kan nu anmäla sig till ett forskningsprojekt som är initierat av Karolinska institutet.

I projektet kommer deltagarna antingen att delta i en föräldragrupp som kallas ABC-tonår eller gå en kurs online som kallas Föräldrawebben. Båda utbildningsalternativen leds av behandlare från Lomma kommuns öppenvård.

Syftet med både ABC-tonår och Föräldrawebben är att stärka relationen mellan förälder och tonåring och bidra till att tonåringen mår bra.

ABC-tonår eller Föräldrawebben?

Forskarna kommer att dra lott för att avgöra om deltagarna ska delta i ABC-tonår eller Föräldrawebben. Innan och efter studien kommer alla deltagare, och även de tonåringar som vill, svara på enkäter online.

ABC-tonår

Om du skulle hamna i gruppen som ska delta i ABC-tonår kommer träffarna att äga rum följande tider: 6/4, 19/4, 4/5, 17/5, kl. 15.30-18.00.

Deltagarna i ABC-tonårsgruppen kommer att träffas i Stora Sessionssalen i Lomma kommunhus, Hamngatan 3.

Föräldrawebben

I Föräldrawebben har alla deltagare under kursens gång kontakt via mejl med en föräldraguide från kommunen.

Behandlare Daniel Hall, Björn Berglund och Josefine Karlsson.

Behandlare Daniel Hall, Björn Berglund och Josefine Karlsson.

Vill du veta mer eller anmäla dig?

Gå till www.ipsykologi.se/13-19 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för mer information och möjlighet att anmäla dig till projektet senast den 23 mars.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Camilla Levison

Navigera vidare

Arkiv