Datum: | Nyheter: Bygga bo & miljö, Trafik & resor, Kommun & politik

Utställning av ny översiktsplan för Lomma kommun

Översiktsplan 2020

Lomma kommun har tagit fram förslag till ny översiktsplan. Översiktsplanen är en långsiktig vision om hur mark och vatten ska användas och hur bebyggelsen ska utvecklas. Mellan den 1 augusti och 1 oktober 2021 är Översiktsplan 2020 på utställning och du kan tycka till om förslaget.

Hur kommer Lomma kommun att se ut år 2030? Var bor invånarna, hur reser de och vilka möjligheter finns till fritid och rekreation? För att kunna svara på bland annat de frågorna har Lomma kommun tagit fram förslag till ny översiktsplan.

Översiktsplanen var ute på samråd under perioden 16 april – 16 juni 2020. Alla inkomna synpunkter har besvarats i en samrådsredogörelse som finns tillgänglig ihop med utställningsförslaget av Översiktsplan 2020. Översiktsplanen hålls utställd under tiden 1 augusti till 1 oktober 2021. Du hittar utställningen i receptionen på Kommunhuset, Hamngatan 3 i Lomma under expeditionstid.

Planförslaget finns även tillgängligt på biblioteket i Bjärred, Folkungavägen 6 och biblioteket i Lomma, Hamntorget 1 under bibliotekens öppettider samt på vår hemsida.

Förkortad version

Du kan även läsa en förkortad version av Översiktsplan 2020 med interaktiva kartor genom att klicka här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad tycker du?

Under tiden 1 augusti till 1 oktober 2021 har kommunens invånare, föreningar, företag, myndigheter och andra intresserade möjlighet att tycka till om förslaget.

Synpunkter ska skriftligen, med namn och postadress, ha inkommit till Kommunstyrelsen, Lomma kommun, 234 81 LOMMA, kommunstyrelsen@lomma.se eller via formuläret här senast den 1 oktober 2021

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Ulrika Håkansson Ström

Navigera vidare

Arkiv