Datum: | Nyheter: Bygga bo & miljö

Är det din tur att bli miljöhjälte och Minimeringsmästare?

Minimeringsmästarna

Minimeringsmästarna är en nationell tävling för hushåll som vill minska på de onödiga sakerna, utgifterna, stressen och klimatavtrycket. I ett års tid får deltagare inspireras till hur man kan leva mer hållbart och samtidigt tävla mot andra hushåll i den stora Sverigekampen.

Sysav söker nu deltagare i Svedala, Lomma och Kävlinge kommun som vill satsa lite extra på miljön genom att på olika sätt minimera sitt hushållsavfall under ett år. Alla är välkomna att söka - alltifrån familjer, pensionärer till studenter. Tävlingen drar igång i september 2021 och rekryteringen pågår fram till den 18 juni. Hela projektet fokuserar på vilka möjligheter som finns med en hållbar livsstil, snarare än vad man inte får göra. Det ska kännas roligt och enkelt att minska på sitt avfall!

Så går det till

Under ett år får deltagarna ses på träffar med fem olika teman: hållbar konsumtion, matsvinn, farligt avfall, delande och textil. Utifrån dessa teman ska deltagarna genomföra olika utmaningar, så som att testa second hand eller laga mat på rester, och samtidigt sprida sina erfarenheter via sociala medier. Deltagarna får poäng för hur de genomför sina utmaningar och hur mycket de minskar sitt avfall.

I Sverige konsumerar vi som om det fanns 4,2 jordklot och slänger 467 kg avfall per person varje år. Minimeringsmästarna är en tävling som vill inspirera till en mer hållbar livsstil. Under ett år får deltagarna inspiration, tips och vägledning för att bli den där miljöhjälten som man kanske funderat på att bli, men inte riktigt prioriterat, säger Jonna Ganslandt, projektledare Sysav.

Ansök till Minimeringsmästarna nu!

Blir du sugen på att delta i Minimeringsmästarna? Alla typer av hushåll kan söka - ensamhushåll, familjer, kollektiv eller par, så länge ni bor i Lomma, Svedala eller Kävlinge kommun.

Ansöka via www.minimeringsmastarna.se/anmalan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. fram till den 18 juni.
Vi ser fram emot din ansökan!

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Karolina Jensen

Navigera vidare

Arkiv