Datum: | Nyheter: Uppleva & göra

Föreningar kan söka bidrag för att ordna sommarlovsaktiviteter

Person klättrar på klättervägg.

Många barn och unga har under pandemin fått avstå från aktiviteter och socialt umgänge med jämnåriga. Därför erbjuder Lomma kommun nu föreningar i Lomma kommun att söka bidrag till sommarlovsaktiviteter.

Aktiviteterna ska vara kostnadsfria för deltagarna, rikta sig till åldersgruppen 6 till 15 år och genomföras mellan 17 juni till 18 augusti. Det kan vara till exempel prova på-aktiviteter, en utflykt eller workshop. Det ska vara enkelt att delta och syftet ska vara att skapa nya mötesplatser och väcka nya intressen hos barn och unga. Aktiviteterna ska inte ingå i föreningens ordinarie verksamhet.

Aktiviteterna ska genomföras på ett smittsäkert vis och anpassas efter gällande restriktioner till följd av pandemin. Fler villkor går att ta del av här Pdf, 595.1 kB..

Ansökningarna bedöms utifrån typ av aktivitet, vilken åldersgrupp aktiviteten riktar sig till och hur tillgänglig aktiviteten är. Lomma kommun uppmuntrar föreningar att ordna aktiviteter som hänsyn till funktionsvariation och socioekonomisk utsatthet. Detta för att skapa ett så brett utbud som möjligt under hela sommarlovet.

Sista ansökningsdag är 30 juni. Ansök senast 24 maj för svar i maj.

Ansökan görs i vår e-tjänst: Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Moa Briem

Navigera vidare

Arkiv