Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Omsorg & hjälp, Uppleva & göra, Kommun & politik

Information kring ännu ett annorlunda valborg

Valborgsfirande

Förra året fick vi ställa in valborgsfirandet på grund av pandemin. Vi hade väl alla hoppats på att vi skulle kunna fira som vanligt i år, men med anledning av den fortsatt höga smittspridningen i Skåne, firar vi valborg även detta år genom att visa omtanke och stanna hemma.

Många ungdomar brukar träffas i Stadsparken i Lund, men för att minska risken för smittspridning är parken stängd även detta år. Tänk även på att prata med ungdomarna om vilka andra risker som finns runt denna helg och andra.

Det gemensamma Valborgsfirandet i Bjärred och Lomma är inställt. Det är viktigt att fortsatt tänka på att det finns ett förbud mot allmänna sammankomster med fler än 8 personer. Genom att stanna hemma och hålla avstånd hjälps vi alla åt att minska risken för smittspridning och skydda riskgrupper. Detta gäller såväl unga som gamla.

Är du förälder till en tonåring?

Det är viktigt att du som förälder pratar med din tonåring inför valborg. Detta gäller inte bara vikten av att hålla avstånd, utan även om riskerna med alkohol och droger. Dialog kan förebygga att din ungdom råkar illa ut. Varför inte passa på att göra något tillsammans hela familjen?

  1. Diskutera. Prata med ditt barn om vad de ska göra, vilka de ska träffa och var. Berätta hur du ser på alkohol och tider.
  2. Ställ upp. Var tillgänglig och be ditt barn höra av sig om det skulle hända något. Hämta om det behövs.
  3. Köp inte ut. Om du köper ut alkohol visar du att det är okej att de dricker. Risken att ditt barn råkar illa ut ökar också.
  4. Prata om langning. Berätta för äldre kompisar och syskon att du förväntar dig att de inte köper ut alkohol.

Mer stöd

För fler råd och tips, besök sidorna:

Viktiga telefonnummer och länkar

Kommunens trygghetsvärdar – på kvällar och nätter: Bil Söder 0733-41 10 18 och Bil Norr 0733-41 10 17

Tipsa Polisen via webbenlänk till annan webbplats eller 114 14. Vid akuta ärenden som pågående brott, ring 112länk till annan webbplats

Fältgruppen: 0733-41 10 00, fredag och lördag, kl. 18.00-02.00

Nattvandrarna Bjärredlänk till annan webbplats: 0739- 97 73 70

Nattvandrarna Lommalänk till annan webbplats: 0733- 41 11 12

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Anders Åkesson

Navigera vidare

Arkiv