Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Bygga bo & miljö

Skräpplockardagarna 2021

Barn som plockar skräp.

Skräpplockardagarna är ett nationellt återkommande evenemang där barn, unga och vuxna tillsammans plockar skräp. Genom Skräpplockardagarna vill vi, tillsammans med Håll Sverige Rent påverka attityder och beteende mot nedskräpning i vår miljö.

Med Skräpplockardagarna stärker vi känslan av att det tillsammans går att göra skillnad. Genom att vara med väcker vi barnens engagemang för nedskräpning och hållbar utveckling. Aktiviteten är uppskattad av både barn och vuxna och alla kan vara med!

Plocka skräp under vecka 18

Att delta i Skräpplockardagarna är ett gyllene tillfälle för förskolor, skolor och föreningar att prata om nedskräpning. Med start i en abstrakt aktivitet kan man öka kunskapen om såväl nedskräpning som återvinning och konsumtion. Det kostar ingenting att delta och till kampanjen finns ett kostnadsfritt skolmaterial som är anpassat efter läroplanen. Det går givetvis bra för privatpersoner att engagera sig i Skräpplockardagarna.

I Lomma kommun pågår Skräpplockardagarna från den 3 maj - 7 maj 2021, men det går såklart bra att plocka skräp när som.

Anmäl dig

Anmälan till Håll Sverige Rents Skräpplockardagar är öppen. Anmäl dig själv, ditt kompisgäng eller skolklass på länken nedan och ge er ut och plocka skräp.

  1. Anmäl dig (och dina vänner)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  2. Invänta mejl från Håll Sverige Rent för att beställa skräpplockatmaterial. (Skräpplockarmaterial till skolor och föreningar är gratis)
  3. Beställ skräpplockarmaterial
  4. Få din leverans
  5. Gå ut och plocka skräp.

Var gör jag av det upplockade skräpet?

Plockar du skräp under vecka 18, 3 maj-7 maj, hjälper Lomma kommun via Peab till med att plocka upp skräpet. Allt du behöver göra är att fylla i det digitala formuläret. Fyll i senast den 28 april. Klicka här för att komma till det digitala formuläret. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Plockar du skräp under övrig tid ber vi dig i den mån det är möjligt att källsortera skräpet efter innehåll, exempelvis papper, metall och glas innan du slänger skräpet i kärlet för brännbart avfall.

Med anledning av covid-19

Med anledning av rådande pandemi uppmanar vi dig att plocka skräp i mindre grupper. Glöm inte att hålla avstånd till varandra, använda handskar och tvätta händerna noga efter att du plockat skräp.

Tillsammans håller vi oss friska – och blir fler som inte skräpar ner.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Åsa Cornander

Navigera vidare

Arkiv