Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg

Distansundervisning på högstadiet efter sportlovet

Tomma kapprum på Pilängskolan i Lomma.

Smittskydd Skåne gick den 23 februari ut med nya rekommendationer till årskurs 7-9 i Skåne för veckorna efter sportlovet. Vecka 9 kommer innebära distansundervisning för alla elever i årskurs 7-9. Från vecka 10 och fram till vecka 12 kommer en tredjedel av eleverna i Lomma kommun ha närundervisning.

Den tidigare nedåtgående trenden i antal fall av covid-19 i Skåne har brutits under vecka 7. Med anledning av detta, och att sportlovet kan innebära nya kontakter med risk för smitta, rekommenderar Smittskydd Skåne att årskurs 7-9 i Skåne i så stor utsträckning som möjligt bedriver fjärr- eller distansundervisning första veckan efter sportlovet, det vill säga under vecka 9.

Därefter i samma omfattning som under vecka 7, vilket i Lomma kommuns fall innebär att en tredjedel av eleverna har undervisning på plats i skolan dessa veckor.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande har utifrån dessa rekommendationer fattat beslut om att eleverna i årskurs 7-9 under perioden 1 mars - 26 mars (vecka 9 - 12) får fortsatt undervisning på distans och närundervisning enligt följande.

Vecka 9

Under vecka 9 kommer alla elever få sin undervisning på distans, undantaget vissa examinationsmoment. Elever med särskilda behov kommer få en individuell undervisningsplan.

Berörda informeras av rektor.

Vecka 10 - 12

Under veckorna 10 till och med 12 kommer en tredjedel av eleverna få sin undervisning på plats i skolan. Berörd rektor informerar om specifika detaljer för respektive skola.

Ordinarie skolmatsedel kommer att gälla under den här perioden.

Beställning av skollunch görs här senast torsdag 23.45 veckan innan.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Anledningen till att dessa åtgärder vidtas är för att bidra till minskad smittspridning genom att minimera trängsel under rådande smittläge.

Tillsammans hjälps vi åt att hindra smittspridningen!

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Svenjohan Davidson

Navigera vidare

Arkiv