Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp, Äldreomsorg

Ingen konstaterad smitta på Jonasgården längre

Jonasgården i Bjärred

Den senaste provtagningen visar att samtliga vårdtagare och medarbetare på Jonasgården i Lomma kommun nu är konstaterade smittfria och det tidigare utbrottet av smitta är utläkt. Det är dock fortsatt viktigt att följa gällande restriktioner och vara ytterst vaksam på symptom för att hindra smittspridning av covid-19.

Det var i november som det konstaterades covid-19 på två av kommunens särskilda boenden, Jonasgården i Bjärred och Strandängsgatan i Lomma. I samarbete med Region Skåne genomfördes smittspårning för vårdtagare och medarbetare. Syftet med smittspårning är att snabbt bryta smittkedjor och därmed begränsa smittspridning.

Samtliga medarbetare och vårdtagare på Jonasgården har nu uppvisat negativa provsvar, vilket visar att det tidigare utbrottet av smitta är utläkt. Vi inväntar fortfarande provsvar från Strandängsgatan i Lomma.

Det är viktigt att vara medveten om att de aktuella proverna endast visar situationen just nu och att det är fortsatt viktigt att följa gällande restriktioner.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Emma Pihl

Navigera vidare

Arkiv