Datum: | Nyheter: Bygga bo & miljö, Trafik & resor

Nya hållplatslägen längs med Västanvägen

Nya hållplatslägen längs med Västanvgen.

Nu är de nya hållplatserna längs med Västanvägen klara och möjliggör för fortsatt kollektivtrafik på Löddesnäs i Bjärred. De nya hållplatslägena medför att busslinje 137 får en ny körväg och förändringen börjar att gälla från och med söndag den 13 december, då även Skånetrafiken byter till sin nya tidtabell.

De fem nya hållplatslägena är byggda på motsatt sida från de befintliga hållplatslägena längs med Västanvägen och ligger vid Löddesnäsvägen, Löjtnadsvägen, Trollsjövägen, Näktergalsvägen och Trädgårdsvägen. Dessutom har de tre förstnämnda hållplatserna fått säkrade övergångsställen som ansluter hållplatsen med intilliggande gångbana.

Utöver de fem nya busshållplatserna har det även byggts en vändplats vid Trädgårdsvägen som möjliggör för bussarna att vända och köra tillbaka samma väg längs Västanvägen som de kom ifrån. På grund av vändplanen har Tims pulkabacke fått flyttas en bit, men är nu helt återställd och har dessutom blivit ännu högre än tidigare.

Arbetet har pågått under hösten och hållplatserna och vändplanen är nu klara i tid för bussomläggningen den 13 december. Vi är nöjda efter ett väl utfört arbete och ett gott samarbete med entreprenören under projektets gång, säger projektingenjör Linn Carlsson på Lomma kommun.

Mer information om hur din resa påverkas, Skånetrafikens nya tidtabell och resvägar hittar du i Skånetrafikens app eller på hemsidan skanetrafiken.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

De skärpta råden från Region Skåne säger att du ska undvika att resa med kollektivtrafik om du har möjlighet. Men du som behöver resa, till exempel skola eller jobb, kan självklart fortsätta att göra det.

De nya hållplatslägena längs med Västanvägen i Bjärred.

De nya hållplatslägena längs med Västanvägen i Bjärred.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Bengt Strengbom

Navigera vidare

Arkiv