Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp, Kommun & politik, Övergripande

Resultat polisens trygghetsmätning 2020

Polismärke på skjorta

Årets trygghetsmätning visar återigen att Lomma kommun är en trygg kommun. Problemindex har däremot ökat lite och är tillbaka på ungefär samma nivå som 2018.

Problemindex, som är det samlade riktvärdet i Sverige som man jämför sig med, var förra året på 1,34 och 2018 på 1,53. Årets resultat hamnar på 1.56 (ju lägre siffra, desto bättre).

Det samlade resultatindexet för lokalpolisområde Kävlinge som helhet är i årets mätning 1,69, så Lommas resultat på 1,56 är ett mycket bra resultat, säger kommunpolis Håkan Persson, och fortsätter;

Glädjande är att oron för att drabbas av bostadsinbrott har minskat. Det som framför allt sticker ut är oron att bli drabbad av bilinbrott eller cykelstöld.

Några andra områden som polisen kommer att arbeta särskilt med är bland annat mopedåkning och ungdomsgäng. Polisen och Lomma kommunen kommer att fortsätta samverka för ökad trygghet och minskad brottslighet. Målet är att trygghetsindexet ska förbättras till nästa års mätning.

Lomma kommuns säkerhetschef Anders Åkesson är nöjd med resultatet och säger att Lomma kommun nu tillsammans med polisen kommer att se över vad de ökade sifforna beror på;

Resultatet är fortsatt väldigt bra, men vi vill ändå utreda orsaken till höjningen. Vi måste analysera var kommuninvånarna upplever att det förekommer nedskräpning och buskörning med mopeder samt var ungdomar stör ordningen. Detta kommer vi att göra bland annat genom dialog med våra kommuninvånare. Kommunstyrelsen har redan innan resultatet av trygghetsmätningen beslutat att satsa på den upplevda tryggheten i kommunen och detta kommer att vara en del i det kommande arbetet.

Pressmeddelande polisen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultat trygghetsmätning 2020 Lokalpolisområde Kävlinge.pdf  Pdf, 3.1 MB.

Bakgrund

En lokal trygghetsmätning genomförs varje år av polisregion Syd. Undersökningen skickas ut till 2 700 personer i lokalpolisområde Kävlinge där Lomma är en av fyra kommuner. 63,4 procent svarade i år.

Undersökningsresultatet redovisas i indexsiffror från 0-6, där 0 är ”närmast obefintligt problem” och 6 är ”alarmerande påtagligt problem”.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Anders Åkesson

Navigera vidare

Arkiv