Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg

Information kring skollunch för gymnasieelever

Skolmat

Terminsavgiften för skollunch vårterminen 2021 kommer att faktureras först i efterhand för gymnasieelever. Detta för att säkerställa så att beloppet stämmer med de erhållna luncherna.

Sedan måndagen den 7 december har gymnasieskolorna åter distansundervisning för att minska smittspridningen av covid-19. Eftersom eleverna inte kan vara på sina gymnasieskolor, kan de inte heller inta sin lunch där. Eleverna har visserligen möjlighet att hämta mat på gymnasieskolan under de veckor som distansstudierna pågår fram till i första hand jullovet, men det är ingen optimal lösning eftersom skolorna ligger på annan ort.

Faktura i efterhand

Lomma kommun fakturerar, precis som flera andra kommuner, en avgift på 800 kronor per termin (cirka 9 kr per dag) för skolmaten.

Pandemin fortskrider under 2021 och ingen kan med säkerhet veta vad som kommer att gälla under våren. Därför kommer fakturan för terminsavgift för skollunch för gymnasieelever att skickas ut i efterhand, istället för som tidigare redan i mars.

I maj, när vi vet omfattningen av distansstudierna, kommer Lomma kommun att fakturera terminsavgiften med ett avdrag för den tid som distansundervisning har pågått.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Ann-Louise Raquette Berlin

Navigera vidare

Arkiv