Datum: | Nyheter: Uppleva & göra, Bygga bo & miljö, Trafik & resor

Digital invigning av Lomma station

Digital invigning av Lomma station.

Äntligen är det dags! Den 12 december klockan 11.00 inviger vi Lomma station med tal, bandklippning och samtal kring Lommabanans betydelse. Följ med oss online via din dator eller annan digital enhet!

Vi pratar om betydelsen av tågstopp på Lomma station, vilka möjligheter det skapar för hela kommunen och hållbart resande. Kanske kommer du att skymta ett bekant ansikte då vi även kommer att visa vad Lommaborna själva har att säga om Lommabanan.

Digital invigning den 12 december kl. 11:00

Med anledning av rådande pandemi kommer vi inte att ha en folkfest på plats utan bjuder istället in dig till en digital invigningsceremoni med start kl. 11.00, lördagen den 12 december. Följ med via din mobil, dator eller annan digital enhet på våra sociala medier eller lomma.se/lommabananlänk till annan webbplats, där du även hittar mer information.

Hållpunkter under invigningsceremonin:

  • Kort presentation av deltagarna
  • Intervjuer med Robert Wenglén, kommunstyrelsens ordförande i Lomma, Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö, Lennart Andersson, Trafikverkets regiondirektör i Region Syd och en digital hälsning från Tomas Eneroth, infrastrukturminister.
  • Tal och bandklippning
  • Intervjuer med kommuninvånare
  • Premiärvisning för ”Vissa saker måste du göras IRL”
  • Fördjupat panelsamtal om Lommabanans betydelse för utvecklingen i Lomma kommun och regionen med Robert Wenglén, Carl-Johan Sonesson, Regionstyrelsens ordförande i Region Skåne, Magnus Runesson, samhällsbyggnadschef i Lomma kommun och Anders Berngarn, kommunfullmäktiges ordförande i Lomma kommun.

Programmet kommer att finnas kvar och kan ses när som helst efter invigningen. Linjetrafiken öppnar dagen efter invigningen, den 13 december. Vi uppmanar alla att följa folkhälsomyndigheternas rekommendationer och bara resa kollektivt vid behov.

Varmt välkommen – vi ses online!

Läs mer om vår nya station på lomma.se/lommabanan.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Ulrika Forsgren Högman

Navigera vidare

Arkiv