Datum: | Nyheter: Bygga bo & miljö

Max åtta personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar

Man som spelar gitarr.

I fredags den 20 november trädde den nya förordningen om stopp av alkoholförsäljning efter klockan 22.00 i kraft. Då fattades även beslut om att det blir förbjudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare från och med den 24 november.

Den 20 november beslutade regeringen om att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare inte får hållas från och med den 24 november. Det tidigare undantaget för sådana sammankomster och tillställningar som hålls på serveringsställen tas därmed bort. För café- och restaurangverksamheter innebär det att inga evenemang eller spelningar får genomföras med fler än åtta personer i en lokal.

Detta ligger i linje med det förslag om stopp av alkoholförsäljning efter klockan 22.00 som trädde i kraft den 20 november. Det handlar om att komma åt smittspridning av covid-19 på barer och restauranger som enligt Folkhälsomyndigheten är riskmiljöer för smittspridning.

Regeringen kommer, i nära dialog med Folkhälsomyndigheten, att ompröva förordningsändringen kontinuerligt. Utgångspunkten är att den föreslagna begräsningen inte ska gälla längre än fyra veckor.

Tillsammans hjälps vi åt att minska smittspridningen i Lomma kommun och Sverige.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Johan Persson

Navigera vidare

Arkiv