Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Uppleva & göra

Youth 4 Youth ska engagera ungdomar

Michela Zungri, ESC-volontär

Michela Zungri, ESC-volontär

Under ett år kommer Michela Zungri från Italien att delta i ett projekt för unga i Europa, på fritidsgården Centralen i Lomma.

I oktober anlände Michela Zungri från Italien till Lomma för att delta i ett projekt för Lomma kommuns räkning, på fritidsgården Centralen. Under projektnamnet Youth 4 Youth kommer Michela under ett års tid att motivera och engagera ungdomars deltagande i internationella projekt.

Några av Michelas uppgifter är att leda gruppaktiviteter för barn och ungdomar samt hålla i interkulturella temakvällar på fritidsgårdarna med och för ungdomarna.

Michela kommer också att informera om internationella ungdomsutbyten och program som Erasmus och stötta potentiella framtida volontärer. Att få träffa en ESC-volontär kan skapa nyfikenhet hos ungdomarna. 

– Jag ser fram emot att lära känna barnen och ungdomarna på fritidsgårdarna och utbyta erfarenheter med fritidsledarna om olika sätt att arbeta med ungdomar, berättar Michela Zungri.

Följ gärna Michelas arbete med ungdomarna via instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad är Europeiska Solidaritetskåren (ESC)?

Europeiska Solidaritetskåren (European Solidarity Corps) är ett initiativ från Europeiska unionen som skapar möjligheter för ungdomar att volontärarbeta eller arbeta i projekt i sitt eget land eller utomlands. Unga personer mellan 18 och 30 år ges möjlighet att vara volontärer mellan två och tolv månader i projekt som ska gynna samhällen och människor runt om i Europa.

Europeiska Solidaritetskåren syfte är att främja solidaritet i det europeiska samhället och engagera ungdomar och organisationer i olika aktiviteter.

För ytterligare information besök: mucf.se/europeiskasolidaritetskaren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Pia Alexius

Navigera vidare

Arkiv