Datum: 2020-09-09 08:20 | Nyheter: Bygga bo & miljö

Inställt: Informationsträff om framtidens metoder mot erosion

Erosionsskydd i Bjärred

Kusterosion har alltid funnits, men nu sker det snabbare än någonsin. Därför testar vi nya, naturbaserade metoder för att långsiktigt och effektivt hejda kusterosionens framfart. Välkommen på informationsträff den 15 september där vi berättar mer om EU-projektet LIFE Coast Adapt. Föranmälan krävs.

Vi fortsätter stärka kuststräckan

I höst ska vi på den 200 meter långa kuststräckan i Bjärred som ingår i projektet LIFE Coast Adapt flytta de hårda strukturerna kring dagvattenutloppen på stranden. Därefter ska vi tillföra mer sand för att skapa bredare sanddyner. På de nybildade sanddynerna kommer vi sedan att plantera växter med omfattande rotsystem. Växterna ska med hjälp av dess rötter binda sanden. Samtidigt fortlöper arbetet med att utrota de invasiva växter som finns på stranden.

Vill du veta mer?

Välkommen på informationsträff där representanter från Lomma kommun berättar mer om projektet. Med anledning av covid-19 krävs föranmälan.

Datum: tisdag den 15 september
Tid: kl. 17:30-18:30
Var: Samling vid motorbåtsbryggan i Bjärred.
Anmälan: jenny.dahlstrand@lomma.se

Här kan du läsa mer om projektet.

Delprojektet drivs av Lomma kommun med stöd av EU-projektet LIFE Coast Adapt i samarbetet med Region Skåne, Länsstyrelsen och Lunds universitet.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Bengt Strengbom

Navigera vidare

Arkiv