Datum: 2020-09-09 13:44 | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Trafik & resor, Övergripande

Information angående överfulla bussar

Skånetrafiken

I samband med skolstarten har det varit en del problem med överfulla bussar och vi får in många frågor och synpunkter kring bussarna för gymnasieelever.

Lomma kommun har dialog med Skånetrafiken och ser över vad kommunens avtal ger för möjligheter att agera.

Vi får in många specifika frågor som inte är helt enkla att svara på, inte minst på grund av att det inte är Lomma kommun som ansvarar för busstrafiken. Just nu arbetar vi hårt för att hitta möjligheter och lösningar för att avhjälpa och förbättra rådande situation, i dialog med Skånetrafiken.

Skånetrafiken meddelar att de jobbar intensivt med att se över och planera akuta förstärkningar på dessa linjer när behovet är som störst. De håller även på att ta fram planerade förstärkningar.

Enligt uppgift ska bussarna bara skylta fullt om alla platser i bussen är upptagna. Annars är det upp till var och en att göra bedömningen om man tycker att det är för mycket folk på bussen för att vilja åka med.

Ersättningsfrågor

Det kommer också många frågor om ekonomisk ersättning när bussarna varit fulla och man inte kunnat åka med. Skånetrafiken meddelar att man inte ger prisavdrag för skolkort, men man kan få ersättning för taxi eller annan transport som kan styrkas med kvitto. För att få veta exakt vad som är möjligt för den enskilda situationen, kontakta Skånetrafikens kundtjänst som ansvarar för detta och kan reglerna i detalj.

Ni når dem på 0771-77 77 77.

Ni kan också läsa mer och kontakta dem via: skanetrafiken.se/kundservicelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Länk till Skånetrafikenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Thomas Kvist

Navigera vidare

Arkiv