Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Övergripande

Nominerade till lärarpriset Guldäpplet

Emmy Persson och Anna Persson, förskollärare på Tulpangården

Emmy Persson och Anna Persson, förskollärare på Tulpangården

Tulpangårdens förskola i Bjärred har blivit uppmärksammad för sitt arbete med digitalisering. Två av skolans förskollärare har nämligen blivit nominerade till Guldäpplet, en utmärkelse som vill synliggöra lärare som utvecklar undervisningen med stöd av digitala verktyg, medier och arbetsformer.

Förskollärarna Emmy Persson och Anna Persson är nominerade bland annat för att de har tagit digitaliseringens möjligheter till nya höjder på förskolan. Tillsammans med barnen skapar de till exempel filmer där de genom sagor och barnens tankar tar sig an ämnen som källkritik och värdegrund.

– Vi är glada och stolta över att vårt arbete tillsammans med barnen uppmärksammas. För oss är det viktigt att barnen ska få möjlighet att uttrycka sig både digitalt och med andra uttrycksformer. Vi vuxna i förskolan finns där för att hjälpa dem genom att öka den digitala tillgängligheten och samtidigt utmana dem vidare i sitt egna utforskande och lärande, säger Emmy och Anna.

Vad är Guldäpplet

Lärarpriset Guldäpplet vill lyfta fram lärare som utvecklar skolan och pedagogiken med digitala verktyg och arbetssätt. Guldäpplet har delats ut årligen sedan 2002. Nomineringar görs av kollegor, skolledare och skolhuvudmän över hela landet. Bland de nominerade utser juryn tre finalister som presenteras den 25 september i samband med den digitala Bokmässan. 

Läs mer om de nominerade och Guldäpplet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Thomas Kvist

Navigera vidare

Arkiv