Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp, Näringsliv & arbete

Anmäl intresse via Vikariebanken

Illustration: Ingrid Henell

Digitaliseringen fortsätter inom Socialförvaltningen i Lomma kommun. Sedan 1 maj 2020 använder Lomma kommun Vikariebanken för rekrytering och samordning av korttidsvikarier i hemtjänsten.

Vikariebanken är ett webbaserat system för vikarieförmedling som minimerar administration och manuell bearbetning. Systemet har funnits ett par år i Lomma kommun, först och främst inom skola och barnomsorg. Nu kan du även lämna intresse för vikariat inom hemtjänsten.

Projektledare Livia Deák Jönsson

Projektledare Livia Deák Jönsson

– Det är viktigt att vi har bra verktyg för vikariesamordning inom vår verksamhet, säger Livia Deák Jönsson, projektledare för övertagandet av särskilda boenden, och fortsätter;

– Vi upplever att vi genom detta system kan säkerställa att vikariehanteringen sker kostnadseffektivt, enkelt och på ett överskådligt sätt. I samband med övertagandet av de särskilda boendena den 1 mars 2021 kommer vi att införa Vikariebanken även inom den delen av äldreomsorgen.

Vikariebanken är ett verktyg som används även för alla timvikarier inom kommunen och som gör det lättare att ansöka om jobb via en enkel intresseanmälan. Timvikarier får sedan tillgång till en app och en digital kalender där de kan se alla sina individuella bokningar, vilket skapar en god översyn.

– Systemet hjälper oss även att bevaka arbetstidslagen och att alla får sin dygns- och veckovila. Det är ett utmärkt sätt att använda våra vikarieresurser på ett klokt, flexibelt sätt till exempel för att hålla god kontinuitet i verksamheten. Särskilt viktigt är detta nu i covid-19-pandemin, avslutar Livia Deák Jönsson.

Lämna intresseanmälan

Om du är intresserad av att bli timvikarie i våra verksamheter går det att lämna en intresseanmälan. Vi söker vikarier till skolor, förskolor och fritidshem samt till äldreomsorgens hemtjänst.

Inför övertagandet av de särskilda boendena nästa år kommer behovet av nya timvikarier att öka efter årsskiftet. Håll utkik efter denna information på Vikariebankens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Livia Deák Jönsson

Navigera vidare

Arkiv