Datum: 2020-07-31 10:25 | Nyheter: Uppleva & göra, Bygga bo & miljö, Trafik & resor

Soligt väder väntas i helgen

Gågata på Kajgatan i Lomma hamn.

I helgen väntas det soliga vädret göra comeback och antalet besökare i kommunen antas därmed öka. Tänk på att Kajgatan är en bilfri gata, håll avstånd till varandra och använd de hänvisade badparkeringarna.

Kajgatan = gågata

Under sommaren och fram till den 19 augusti är Kajgatan i Lomma hamn en gågata. Det innebär att det är förbjudet att framföra motordrivna fordon på gatan. Varuleveranser, räddningstjänst eller parkering för rörelsehindrade personer är dock tillåtna på gågatan.

Alla parkeringsplatser längs Kajgatan är borttagna under perioden 1 juli till 19 augusti och har istället ersatts med uteserveringar, allmänna sittmöbler, solfåtöljer, cykelparkeringar och blommor.

Badparkeringar

Längs Södra västkustvägen, strax norr om Lomma, finns två stycken badparkeringar på båda sidor av vägen. Att promenera härifrån till stranden eller Lomma hamn tar bara några minuter.

Bada säkert

I Lomma kommun finns det 21 kilometer kust att sprida ut sig på för sol, bad och havsnära aktiviteter. Tänk på att bada tillsammans med någon, håll uppsikt över varandra och dyk inte i okänt vatten.

VIll du ta med dig hunden till stranden? Här kan du se vilka områden som är okej att ta med sig hunden till.  

Ha din hund kopplad

Nu är det många som rör dig ute i våra naturområden och parker. Tänk på att hålla din hund kopplad, elda bra på angivna platser och lämna inte kvar något skräp i naturen för allas trevnad.

Sist men inte minst, tack för att du håller avstånd!

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Mattias Persson

Navigera vidare

Arkiv