Datum: | Nyheter: Uppleva & göra, Bygga bo & miljö

Erosionsskydd i kommunen

Erosionsskydd vid Kustdammarna.

Lommabukten är som flera andra kuststräckor drabbat av erosion. Kusterosion i olika former har alltid funnits, men nu sker det snabbare än någonsin. Därför arbetar vi på Lomma kommun aktivt för att stärka kuststräckan och motverka erosion.

Just nu pågår två olika projekt i kommunen där vi stärker vår kuststräcka. Det ena är att bygga ett nytt, hårt erosionsskydd längs Kustdammarna och det andra är ett naturligt erosions- och översvämningsskydd norr om BOJK.

Sedan några veckor tillbaka är första delen av skyddet vid Kustdammarna färdigt och gör att stranden och promenadstråket längs med Trekantsdammen åter är öppet. Projektet uppmärksammandes av P4 Malmöhus i veckan. Här kan du lyssna på radioinslaget. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. På den nya erosionsvallen som byggts finns en grusad stig längst upp, och gör det möjligt att blicka ut över både sund och damm. Här kan du läsa mer om projektet vid Kustdammarna.

I projektet norr om BOJK arbetar vi istället med att skapa ett naturligt erosions- och översvämningsskydd genom att flytta på dagvattenutloppen på stranden, tillföra sand och plantera växter med sandbindande rotsystem. Här kan du läsa mer om projektet norr om BOJK.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Bengt Strengbom

Navigera vidare

Arkiv