Datum: 2020-07-10 09:55 | Nyheter: Uppleva & göra, Bygga bo & miljö

Stranden vid Trekantsdammen öppen igen

Nytt erosionsskydd längs Trekantsdammen.

Nu öppnar delar av stranden längs Kustdammarna efter att ha varit avstängd sedan i våras, då arbetet med ett nytt erosionsskydd pågått. Skapandet av den nya erosionsvallen har fortskridit smidigt, då väderförhållanden och omständigheterna varit optimala under sommaren.

Nu öppnar stranden och promenadstråket vid Trekantsdammen upp igen efter att ha varit stängda sedan i våras, då arbetet med ett nytt erosionsskydd pågått. På den nya erosionsvallen som byggts finns en grusad stig längst upp, och gör det möjligt att blicka ut över både sund och damm.

Arbetet med det nya erosionsskyddet längs Tre- och Fyrkantsdammarna har pågått sedan i våras och nu är första etappen av entreprenaden färdig. Skapandet av den nya erosionsvallen har fortskridit smidigt, då väderförhållanden och omständigheterna varit optimala under sommaren. Det nya skyddet är till för att säkerställa vattennivåerna i Kustdammarna och förhindra överspolning från havet.

Nu tar arbetet med erosionsskyddet längs med Fyrkantsdammen paus och fortsätter vecka 32. Vänligen fortsätt respektera avstängningarna och använd de gångstråk vi hänvisar till. Hela projektet beräknas vara klart till hösten 2020.

Här kan du läsa mer om hela projektet.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Bengt Strengbom

Navigera vidare

Arkiv