Datum: 2020-06-30 11:25 | Nyheter: Omsorg & hjälp, Uppleva & göra

Digitalt alternativ till Senior Sport School

Man med laptop på parkbänk.

Till hösten startar Lomma kommun digitala träffar under vinjetten "Möt en ny vän!" Satsningen är till dig som är 60 + och bosatt i Lomma kommun. Tillsammans med andra seniorer och Lomma kommun möts ni digitalt i en mindre grupp.

Covid 19 har förändrat vardagen för oss alla. Seniorer rekommenderas att hålla socialt avstånd och tillbringar därmed mer tid i hemmet. Pandemin gör också att höstens version av Senior Sport Schoolöppnas i nytt fönster ställs in. Istället för fysiska aktiviteter och kurser ordnas ett digitalt alternativ.

"Möt en vän" ger 60+ seniorer möjlighet att möta andra seniorer digitalt och skapa gemenskap och samtal om vardagen och hälsa. Träffarna leds av samtalsledare från Lomma kommun.

Syftet är att skapa samhörighet och att deltagarna får möjlighet att samtala om vardagen och hälsa utifrån sina egna perspektiv. Lomma kommun kommer ha en samtalsledare som vägleder er igenom era träffar.

För att delta behövs tillgång till dator eller surfplatta med internetuppkoppling.

Träffarna ordnas av Region Skåne, RF SISU Skåne och Lomma kommun under fyra veckor med två träffar varje vecka, med start den 7 september 2020.

Samtalsgrupp Bjärred är på måndagar och fredagar kl. 11-12.
Samtalsgrupp Lomma är på måndagar och onsdagar kl. 11-12.

Anmälan

Det är begränsat med platser, först till kvarn gäller. Anmäl dig senast den 24 augusti till helen.gustavsson@rfsisu.se alternativt via telefon 010-476 57 14.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Margareta Thulin

Navigera vidare

Arkiv