Datum: 2020-06-29 16:52 | Nyheter: Uppleva & göra, Bygga bo & miljö, Trafik & resor

På onsdag öppnar sommargatan

Kajgatan blir sommargata 1 juli - 19 augusti.

På onsdag blir Kajgatan i Lomma hamn en sommargata och stängs av i höjd med Varvstorget fram till Tullhustorget. Fram till den 19 augusti byts biltrafiken ut mot uteserveringar och strosande hemesterfirare.

I samband med att Kajgatan blir sommargata tas alla parkeringsplatser längs gatan bort. Här skapas istället utrymme för uteserveringar, blommor, solfåtöljer, cykelställ och allmänna sittmöbler.

Med sommargatan vill vi skapa en levande, inbjudande och bilfri miljö längs kajen i Lomma hamn. Förutom att gå är det tillåtet att cykla på gatan, förutsatt att cyklister håller gångfart och lämnar företräde åt gående. Varuleveranser, räddningstjänst och parkering för rörelsehindrade personer är tillåtna på gågatan.

Parkering i Lomma hamn

För kunder till verksamheter längs Kajgatan kommer extra 15-minutersparkeringar att finnas vid Varvstorget och Esplanaden. Badgäster hänvisar vi till badplatsparkeringarna längs Södra västkustvägen strax norr om Lomma.

I samband med att Kajgatan stängs för biltrafik kommer Skotgränd att öppnas, och möjliggöra för boende i Lomma hamn att nå sina parkeringsgarage.

Läs mer om sommargatan här.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Mattias Persson

Navigera vidare

Arkiv