Datum: 2020-06-17 08:05 | Nyheter: Uppleva & göra, Bygga bo & miljö, Trafik & resor

Den 1 juli blir Kajgatan en sommargata

Kajgatan blir sommargata mellan den 1 juli - 19 augusti.

I måndags togs beslut i Tekniska nämnden att göra Kajgatan i Lomma hamn till en gågata mellan den 1 juli och 19 augusti. Då byts biltrafiken ut mot strosande Lommabor och semesterfirare, uteserveringar, planteringar och allmänna sittmöbler. Detta gör vi för att skapa en levande och inbjudande miljö, till fots eller cykel, längs kajen i Lomma hamn.

Kajgatan stängs av i höjd med Varvstorget fram till Tullhustorget och blir en sommargågata. Förutom att gå är det tillåtet att cykla på gatan, förutsatt att cyklister håller gångfart och lämnar företräde åt gående. Varuleveranser, räddningstjänst eller parkering för rörelsehindrade personer är tillåtna på gågatan och extra 15-minuters parkering kommer att finnas vid Esplanaden och Varvstorget. Vi hänvisar boende i Lomma hamn att nå sina hem med bil via Sjögatan eller Skotgränd.

Alla parkeringsplatser längs Kajgatan kommer att tas bort under perioden 1 juli–19 augusti, då Sommargatan är igång. Här skapas istället utrymme för uteserveringar och andra verksamheter att flytta ut mot gatan så att vi alla kan hjälpas åt att hålla ett önskvärt avstånd i sommar. Samtidigt kommer vi på Lomma kommun att smycka ut gatan med allmänna sittmöbler, solfåtöljer, cykelparkeringar och blommor.

Med alla dessa komponenter tror vi att Kajgatan kommer vara en inbjudande, trevlig och levande mötesplats att vistas på i sommar, för såväl boende i Lomma hamn som besökare.

Läs mer om Sommargatan under Uppleva och Göra

Kajgatan blir sommargata i sommar.
  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Mattias Persson

Navigera vidare

Arkiv