Datum: 2020-06-10 12:58 | Nyheter: Uppleva & göra, Bygga bo & miljö

Provtagning av badvattnet

Provtagning av badvattnet.

Resultatet från gårdagens badvattenprov visar att vattnet har bra kvalitet i Lomma. Miljöenheten kommer ta prov på badvattnet varannan vecka under hela badsäsongen fram till 31 augusti.

I Lomma kommun finns fyra så kallade EU-bad där provtagning på vattnet tas regelbundet. Dessa badplatser är Långa Bryggan i Bjärred, Habo Ljung camping, Lomma beach och Hamnhusen vid T-bryggan. Badvattenprover vid EU-bad tas varannan vecka under hela badsäsongen, från 25 maj till 31 augusti.

Vid provtagning mäts vattentemperaturen och det görs en okulär bedömning genom att titta efter om det är algblomning i vattnet. Proverna skickas sedan iväg till ett laboratorium för analys och det cirka en dag för att få ett provresultat. Så fort vi får tillgång till provresultaten publiceras de på Badplatsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där du kan se badvattnets kvalitet, vilken temperatur vattnet hade vid provtagningstillfället samt eventuell information om avvikelser. Du kan även läsa mer om badvattnets kvalitet här.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Helene Blom

Navigera vidare

Arkiv