Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp, Övergripande, Äldreomsorg

Var med och påverka äldreomsorgen!

Närbild på händer. Foto: Sabine van Erp från Pixabay

Hur ska framtidens äldreomsorg se ut i Lomma kommun? Nu kan du vara med och utveckla verksamheten på de särskilda boendena i kommunen. Vi vill veta vad du tycker och söker personer som kan vara med i en fokusgrupp.

Under våren har socialförvaltningen i Lomma kommun arbetat för att förbereda övertagandet av särskilt boende. I mars 2021 ska Orion, Vega, Strandängsgatans boende i Lomma och Jonasgården i Bjärred återgå i Lomma kommuns regi.

Det är mycket som ska planeras och förberedas för att övertagandet och därmed verksamheten ska bli så framgångsrikt och positivt som möjligt. En viktig del i processerna handlar om att få medarbetarna, närstående och hyresgäster och ideella aktörer att känna sig delaktiga i förberedelserna.

– Jag vill väldigt gärna ha olika röster med i processen. Att berörda känner sig delaktiga och kan bidra med tankar om vad vi kan förbättra eller göra annorlunda vid övertagandet känns viktigt, säger Livia Deák Jönsson som projektleder övertagandet.

Lomma kommun söker därför nu efter närstående till hyresgäster vid Orion, Vega, Strandängsgatan eller Jonsgården, som är intresserade av att ingå i en fokusgrupp i syfte att stärka förutsättningarna för ett gott övertagande och en god verksamhet.

– Jag hoppas det finns ett så pass stort intresse att vi kan ha en första träff redan före sommarsemestrarna. Min förhoppning är att tillsammans ha ett sammanhang där vi kan lyfta praktiska saker eller diskutera resursfrågor transparant och konstruktivt, fortsätter Livia Deák Jönsson.

Var med i vår fokusgrupp

Lomma kommun ska ta över driften av särskilt boende 1 mars 2021. Önskar du som närstående att ingå i denna fokusgrupp eller få information om projektet, hör av dig till projektledare Livia Deák Jönsson på:

Även du som är aktiv i en ideell förening som i dagsläget arbetar nära dessa boenden eller har tankar och idéer om framtidens äldreomsorg är välkommen att höra av dig.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Emma Pihl

Navigera vidare

Arkiv