Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Omsorg & hjälp, Övergripande

Kriscentrum Mellersta Skåne

Närbild på knuten näve (BIld av Michal Husák från Pixabay)

Har du upplevt våld eller hot i din familj eller i en nära relation? Eller kan du ha svårt att hantera din ilska? Då kan du vända dig till Kriscentrum Mellersta Skåne.

Kriscentrum är en samtalsmottagning för vuxna och barn. Verksamheten arbetar mot våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck. Alla är välkomna, oavsett kön, könsidentitet eller sexuell läggning.

Mottagningen vänder sig till den som blivit utsatt för, upplevt eller utövat våld i en nära relation. För barn och unga finns en insats som heter Lysmasken.

Alla erbjuds en individuell samtalskontakt, men vi har även grupper för vuxna och barn. Samtalen är kostnadsfria.

Kriscentrum mellersta Skåne är till för dig som bor i kommunerna Burlöv, Eslöv, Höör, Kävlinge, Lomma, Lund, Staffanstorp och Svalöv.

Lysmasken

Barn eller tonåring som har upplevt våld, hot eller bråk i familjen? Då finns mottagningen Lysmasken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här finns möjlighet att prata enskilt om sina erfarenheter.

På Lysmasken får barnet;

  • veta att barnet inte är ensamt, att det finns andra i samma situation
  • möjlighet att uttrycka vad barnet tänker och känner
  • uppleva och förstå att det inte är barnets fel när vuxna bråkar eller slåss
  • hjälp att gå vidare.

Har du problem med ilska och aggression?

Blir du ibland så arg att du riskerar att skada någon? Du som har relations- och separationsbekymmer och är rädd att din ilska kan skapa problem kan få samtalsstöd på Kriscentrum i mellersta Skåne.

Vi erbjuder dig en möjlighet att hantera din nuvarande relation som kan vara konfliktfylld, orolig eller avslutad. Det kan också handla om svårigheter i föräldraskapet. Du är även välkommen om du har svårt att hantera ilska och vill lära dig att bli bättre på det.

Vi vill ge dig möjlighet att välja alternativ till destruktiva och aggressiva beteenden.

Kontakta Kriscentrum för tidbokning och mer information:

Tel: 046-359 50 71
Det går även bra att få kontakt genom att skicka sms till tel: 0734-32 58 42
Telefontid: Vardagar 10–12
E-post: kriscentrum@lund.se

Lomma kommun har avtal med Kriscentrum Mellersta Skåne Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det är kostnadsfritt och biståndslöst att söka sig till Kriscentrum.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Felicia Mellgren

Navigera vidare

Arkiv