Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Bygga bo & miljö

Etapp 2 på Pilängskolan klart tidigare än planerat

Etapp två på pilängskolan klar tidigare än beräknat-

Just nu pågår om- och tillbyggnad på Pilängskola i Lomma. Den nya kulturbyggnaden, även kallad etapp 2, var planerad att stå klar till hösten 2020. Men en effektiv uttorkning av betongkonstruktionen och bra byggplanering har möjliggjort att besiktning och inflytt kan ske redan i juni.

Enligt befintlig tidplan skulle inflyttning i den nya kulturbyggnaden ske till i november. Men en effektiv uttorkning av betongkonstruktionen har möjliggjort att inflyttning kan ske redan till midsommar. Det är positivt för verksamheten som kan använda sommarlovet till att komma iordning och vara redo att slå upp portarna i nya lokaler till skolstart i augusti.

Etapp 2 på Pilängskolan är en kulturbyggnad och innehåller bland annat salar för slöjd, bild, musik och kulturskolans lokaler. Även en black box finns i bygganden, som är en kombinerad lokal för musik, teater, film och event med plats för en publik på cirka 140 sittande åhörare.

Pilängskolan är en av de största och äldsta skolorna i Lomma och har renoverats i flera omgångar. Den första delen av skolan byggdes redan 1954. 2017 togs beslut att riva de äldre delarna och bygga nytt och hela byggprojektet på skolan ska vara klart innan åretsskiftet 2020/2021. Utemiljön kommer färdigställs under våren 2021. Alla barn har kunnat, och kan fortsättninggsvis gå kvar på skolan under tiden byggnationen pågår.

Läs mer om projektet här.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Christer Carlsson

Navigera vidare

Arkiv