Datum: 2020-05-07 13:37 | Nyheter: Omsorg & hjälp, Uppleva & göra

Allsång med Rickard Söderberg och Malmö Opera för äldre i Lomma 

Richard Söderberg med Malmö Opera i Lomma

Sång, solsken och värmande applåder. De äldre på boendena Strandängsgatan och Vega i Lomma fick under torsdagsförmiddagen en paus från vardagen och kunde ta del av Malmö Operas konsert från innergården.

Malmöoperan är ute på en annorlunda allsångsturné, för att sprida glädje under coronapandemin. Operasångaren Rickard Söderberg och hans sjungande kollegor Kristine Nowlain, Elisabet Einarsdottir och Caspar Engdahl samt musiker har spelat på fem äldreboenden i Malmö och även vid boenden i Limhamn och Staffanstorp. Efter besöket i Lomma var Landskrona nästa anhalt.

– Under sådana här stökiga tider så har jag från början förvissat mig om att jag inte vill ställa in, jag vill bara ställa om. När vår publik inte kan komma till oss, då åker vi till dem. Det är inte konstigare än så. Det är underbart att se hur de sjunger med, säger Rikard Söderberg som tog initiativ till allsångsturnén.

Bland låtarna som framfördes fanns ”Sånt är livet”, ”Fritiof och Carmencita” och ”Edelweiss”. Arrangemanget var ett samarbete mellan Malmö Opera, Lomma kommun och Frösunda Omsorg som driver boendena.

– Detta betyder oerhört mycket. Det är tuffa tider just nu och jag tror att detta uppskattas mycket. Det är fortfarande besöksförbud på boendena, men vi följer samtidigt utvecklingen och tittar på alternativa lösningar, säger Frösundas verksamhetschef Hasse Phan.

Tidigare har förskolebarn sjungit för seniorerna på Strandängsgatan och Vega. Nästa vecka kommer Kulturskolan och uppträder.

Från Lomma kommun deltog flera ledande politiker under allsången. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Carin Hansson lovordade initiativet.

– Vi ville göra det här för våra äldre, som blir mer ensamma nu när deras anhöriga inte kan komma och hälsa på som tidigare. Det här hoppas vi skänker glädje till de boende. Det här visar också vilket fint samarbete vi har mellan nämnderna i Lomma kommun, i detta fall kultur- och fritidsnämnden och socialnämnden, säger Carin Hansson.

Läs mer om alternativa kultur- och fritidsaktiviteter under Coronakultur

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Michael Tsiparis

Navigera vidare

Arkiv