Datum: 2020-05-06 10:02 | Nyheter: Omsorg & hjälp, Uppleva & göra

"Vi finns här för dig ❤️"

Lomma biblioteks fasad

Lomma kommun har startat en digital mötesplats för alla som behöver någon att prata med.

Coronaviruset har förändrat mycket på kort tid. Folkhälsomyndighetens rekommendationer gör att våra sociala kontakter har begränsats, speciellt för de äldre. Lomma kommun bjuder därför in till en digital mötesplats för alla som behöver någon att prata med. Varje onsdag kl 11.00-12.00 finns vi där för samtal.

Just nu finns inget facit på vad som är mest rätt eller fel. Det vi alla kan göra är att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. I korthet innebär det att: stanna på hemmaplan, tvätta händerna och hålla avståndet till andra människor.

Vi som arbetar i Lomma kommun finns till för dig. Vi vill inte att någon ska vara ofrivilligt ensam. Därför erbjuder vi nu en digital mötesplats med namnet "Vi finns här för dig ❤️".

Vi kör varje onsdag kl 11.00-12.00 till den 24/6.

Vi tänker oss ett upplägg som påminner om radioprogrammet ”Ring P1” – fast vi kan prata om saker som är relevanta i Lomma kommun. Men vi kan såklart också prata om livet. Du som deltar bestämmer vad du vill prata om. Det är helt frivilligt och kostnadsfritt att vara med.

Samtalsvärdar är Lomma kommuns medarbetare Katerina Katsanikou, stabschef på samhällsbyggnadsförvaltningen, och Thomas Kvist, verksamhetschef för förskolorna i kommunen.

För att vara med behöver du en mobil eller annan digital enhet som det går att koppla upp sig med. Det finns Ipads att låna av Lomma kommun för detta. Kontakta vårt Kontaktcenter i Lomma kommunhus på 040-641 10 00 så hjälper vi dig vidare.


Hur deltar jag i den digitala mötesplatsen?

Gå till: meet.lomma.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vid behov, knappa in koden: cik-fgcd-xvv

Inloggningen fungerar bara under mötestiden.


Volontärshjälp

Missa inte att det också finns hjälp att få med enklare ärenden, som att handla mat eller att hämta medicin? Lomma kommun samordnar hjälpinsatser till dig som över 70 år. Anmäl ditt intresse via internet på lomma.se/volontar:länk till annan webbplats

Mer information kring Lomma kommuns insatser under coronapandemin hittar du på: lomma.se/corona

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Katerina Katsanikou

Navigera vidare

Arkiv