Datum: 2020-05-04 11:09 | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Uppleva & göra, Bygga bo & miljö

Nu är Skräpplockardagarna 2020 igång!

Barn plockar skräp på stranden.

Under veckan kommer flera förskolor och skolor plocka skräp, men även anställda på Lomma kommun, föreningar och privatpersoner. Vill du också hjälpa till att hålla Lomma kommun rent? Det är inte försent att anmäla sig till aktiviteten!

Skräpplockardagarna är en nationell årlig aktivitet där vi tillsammans plockar skräp och lär oss om nedskräpningens konsekvenser och lösningar. Med Skräpplockardagarna stärker vi känslan av att det tillsammans går att göra skillnad. Många förskolor, skolor samt barn- och ungdomsföreningar i kommunen deltar i aktiviteten. Idag har till exempel elever och pedagoger i förskoleklass Gläntan på Strandskolan varit ute och plockat skräp längs med kusten i Lomma.

Det går såklart bra för privatpersoner att delta i aktiviteten också. Påsar och handskar finns att hämta i kommunhusets Kontaktcenter. Glöm inte anmäla er på Håll Sverige rents hemsida om ni deltar i Skräpplockardagarna.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Med anledning av coronaviruset uppmanar vi alla att plocka i mindre grupper, använda handskar och vara extra noga med handhygienen. Vi uppmanar er att följa rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Åsa Cornander

Navigera vidare

Arkiv