Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp

Tillverkning av skyddsutrustning i full gång

Deltagare skär ut skyddsrockar ut i plast

Här skärs skyddsrockar ut i plast.

Det råder brist på skyddsutrustning i hela landet. Skyddsutrustning som behövs för att stoppa smittspridningen av coronaviruset. Lomma kommun har därför bland annat tagit fram skyddsrockar och visir som ska användas vid misstänkt smitta på äldreboenden, i hemtjänsten eller andra delar av kommunens verksamhet.

Samtidigt pågår ett parallellt arbete med att få fram utrustning via leverantörer, både av Lomma kommun, länsstyrelsen och Region Skåne.

– Just nu har alla kommuner brist på skyddsutrustning och det är oklart när utrustning kan levereras. Vi tar därför fram egen utrustning och tillverkar även desinfektionsmedel, säger Anders Åkesson, Lomma kommuns säkerhetschef.

Utrustning som tagits fram:

  • Lomma kommun tillverkar skyddsrockar i plast och bomull samt ansiktsvisir. Tillverkningen av plastrockarna görs av kommunens deltagare inom daglig verksamhet och av frivilliga ur allmänheten.
  • En av komponenterna till ansiktsvisiren skrivs ut med hjälp av 3D-skrivare. Visiren monteras sedan av kommunens personal.
  • På brandstationen i Lomma tillverkas desinfektionsmedel med hjälp av en inhyrd maskin.
  • Handsprit tillverkad på Ven har köpts in.

– Användandet av skyddsutrustningen sker i samförstånd med de fackliga organisationerna. Utrustningen används som ett komplement för att säkerställa att personalen alltid har tillräcklig skyddsutrustning, säger Anders Åkesson.

Samlad information från Lomma kommun om effekterna av coronapandemin finns här: 

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Anders Åkesson

Navigera vidare

Arkiv