Datum: 2020-04-15 10:03 | Nyheter: Uppleva & göra

Barnföreställningen Pax sänds i samarbete med Musik i Syd

Föreställningen Pax

Sanna Persson Halapi och Karin Holmström spelar i "Rymdrytmik med Karin och Pax". Foto: Jenny Brandt Grönberg

Den 22 april arrangerar Lomma kommun en digital barnföreställning i samarbete med Musik i Syd. Föreställningen "Rymdrytmik med Karin och Pax" går att ta del av på Lomma kommuns Facebooksida.

I dessa dagar ställs många kulturarrangemang in eller flyttas framåt. I Lomma kommun är detta fallet med flera kulturprojekt för de lägre årskurserna i förskolan och grundskolan. För att kunna garantera kultur på skoltid, som vår kulturgaranti bygger på, tar vi därför hjälp av digitala möjligheter. Onsdagen den 22 april kl. 10.00 kommer för- och grundskolor i hela landet att kunna se en livesändning av "Rymdrytmik med Karin och Pax" – kända från Barnkanalen. Artisterna bakom föreställningen är Karin Holmström och Sanna Persson Halapi.

– Vi har de senaste veckorna bland annat arbetat med digital undervisning i kulturskolan, att lista digitala kulturupplevelser, skapat en digital konstutställning och ordnat hemleverans från biblioteken. Nu tar vi ytterligare ett kliv och arrangerar en digital barnföreställning i samarbete med Musik i Syd. Det är viktigt för oss att samarbeta med och stödja det regionala kulturlivet. Nu mer än någonsin, säger Michael Tsiparis, kultur- och fritidschef i Lomma kommun.

Föreställningen kommer att spelas in i en TV-studio och livestreamas på Musik i Syd Channel. Den kommer också finnas tillgänglig på lomma.se/kulturgaranti och Lomma kommuns Facebook-sida. Efter föreställningen finns den tillgänglig på Musik i Syd Channel under några veckor framöver.

– I svåra tider är det viktigare än någonsin att få ta del av kulturupplevelser. Vi är därför väldigt glada över att, i en tid av restriktioner och inställda besök på skolor och förskolor, kunna presentera ett unikt samarbete med Lomma kommun. Vårt uppdrag är att fånga och stötta kreativa idéer och med gemensamma krafter kan nu Pax komma direkt från rymden till förskolan genom Musik i Syd Channel, säger Susanne Rydén, VD för Musik i Syd.

Vi ses i det digitala den 22 april kl. 10.00!

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Mattias Larsson

Navigera vidare

Arkiv