Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Bygga bo & miljö

Skolklass i Lomma vinnare av Kartongmatchen

Klass 5C på Karstorpsskolan.

Klass 5 C på Karstorpskolan i Lomma hade idag prisutdelning efter att ha vunnit förstapris i den landsomfattande tävlingen Kartongmatchen. Klassen har på olika sätt arbetat med återvinning och hållbarhet.

Under våren har Karstorpskolans alla femteklassare arbetat utifrån temat ”Rädda vår värld”, och berört frågor som miljö, ett hållbart samhälle och den globala uppvärmningen. Dessutom har ämnen som rör fattiga och rika länder samt mänskliga rättigheter behandlats. Under arbetets gång har klass 5 C på Karstorpsskolan även deltagit i Kartongmatchen, där de bland annat designat mjölkpaket, skapat fina planscher med miljöbudskap, lärt sig massor av fakta kring ämnet och skapat filmer om återvinning.

- Eleverna är jätteengagerade och vill veta mycket kring vår värld och deras framtid. Vi har tittat både på hur dyster situationen ser ut idag, men även på hoppfulla nyheter kring energi och återbruk. Eleverna kan massor! berättar Sara Rönnmar, pedagog för klass 5 C.

Förutom äran och lyckan att vinna, fick klassen även en prischeck på 10 000 kr att använda till en drömresa. Här har klassen tankar om en klassresa till en nöjespark senare i vår eller i årskurs 6. 

Kartongmatchen

Kartongmatchen är ett projekt som drivs av TetraPak och Världsnaturfonden WWF. Hittills har 245 000 barn och elever deltagit i matchen och hjälpt till att öka återvinningen så att en tredjedel av alla dryckeskartonger återvinns. Skoltävlingen pågår samtidigt i både Sverige och Finland, allt för att öka återvinningen ännu mer!

Vill din förskola eller skola vara med i Kartongmatchen och hjälpa miljön att bli en vinnare? Anmälan öppnar igen den 18 maj. Lär mer på Kartongmatchens hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Jenny Dahlstrand

Navigera vidare

Arkiv