Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp, Uppleva & göra, Näringsliv & arbete, Övergripande

Vill du hjälpa till eller behöver du hjälp?

Illustration Ingrid Henell

Vill du hjälpa andra? Eller behöver du hjälp? Lomma kommun samordnar hjälpinsatser till personer i riskgrupper på grund av coronaviruset.

På grund av situationen med coronavirus/covid-19 råder Folkhälsomyndigheten alla över 70 år att begränsa kontakter med andra människor, för att minska risken att bli utsatt för smitta. Även personer i riskgrupperna bör vara försiktiga med att vistas ute.

Lomma kommun har fått in många frågor från invånare som vill hjälpa till och stötta utsatta riskgrupper.

Vill du hjälpa till?

För att underlätta detta, samordnar och organiserar kommunen nu ett samarbete med frivilliga där du som vill kan engagera dig och hjälpa de som ska hålla sig hemma. Det kan handla om att handla mat, hämta medicin, lämna låneböcker, gå ut med hunden eller bara finnas tillgänglig för ett samtal.

Om du har utbildning och erfarenhet som sjuksköterska, undersköterska eller vårdbiträde och kan tänka dig att tillfälligt hjälpa till, får du också gärna göra en intresseanmälan. Vi återkommer med en förfrågan om det skulle bli aktuellt.

Behöver du hjälp?

Om du behöver hjälp och inte redan har hjälp eller insatser från kommunen, anmäl ditt intresse via länken nedan, så kopplar vi samman dig med en person som vill hjälpa till.

Läs mer om volontärtjänsten och anmäl intresse på Lomma.se/volontar


Aktuellt om corona/covid-19

Folkhälsomyndigheten.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Krisinformation.selänk till annan webbplats

1177.se Vårdguidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Anders Åkesson

Navigera vidare

Arkiv