Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Omsorg & hjälp, Uppleva & göra, Övergripande

Alla kommunens evenemang ställs in i tre veckor

Lomma kommunhus

Alla Lomma kommuns evenemang som är öppna för allmänheten ställs in de närmsta tre veckorna. Detta är ett av de beslut som Lomma kommun har fattat för att undvika smittspridning av Coronaviruset.

Lomma kommun fattade den 12 mars en rad beslut till följd av utvecklingen när det gäller smittspridningen av Coronaviruset. Samtliga evenemang som kommunen arrangerar ställs in tre veckor, för perioden 12 mars-2 april. Detta gäller alla evenemang - på biblioteken, våra mötesplatser och även andra enheter. Detta görs för att förhindra smittspridning av Coronaviruset/Covid-19.

Du hittar en samlingslista på inställda evenemang och verksamheter via denna länk. Denna lista kommer att uppdateras efter hand.

Lomma kommuns kontaktcenter i kommunhuset på Hamngatan 3 i Lomma är fortsatt öppet. Där är du som vanligt välkommen att komma i kontakt med oss.

Kommunens skolor är också fortsatt öppna. Detsamma gäller för simundervisningen i skolorna. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Lomma kommun har också fattat beslut att ställa in vårterminens prao för kommunens elever. Detta för att inte ytterligare belasta arbetsplatserna i samhället under befintlig pandemi.

Planering för att genomföra sommarens feriearbete fortsätter. Platserna ska lottas ut och förmedlas till er som har sökt. Den första lottningen är planerad i mitten av april. Om situationen förvärras, och påverkan på våra arbetsplatser blir för stor, kan situationen ändras.

Vi följer utvecklingen och rådande rekommendationer från de statliga myndigheterna. Ändrade förutsättningar och nya besked kan innebära ändrade beslut.

Allmänna råd för att undvika smitta

Tänk på att:

  • Tvätta händerna ofta och noga.
  • Hosta och nys i armvecket.
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun.
  • Håll ett visst avstånd till personer som hostar och nyser och undvik att ta dem i hand.
  • Stanna hemma om du är sjuk, tills du varit symptomfri i två dagar.

För att undvika att belasta 1177, ring det nationella informationsnumret 113 13, eller besök 1177.se om du har frågor om covid-19.

Övrig information

Folkhälsomyndigheten.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Krisinformation.se Länk till annan webbplats.

1177.se Vårdguiden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Katarina Pelin

Navigera vidare

Arkiv