Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Omsorg & hjälp, Övergripande

Tänk på handhygienen – för din egen skull och andras

I dessa influensatider är det viktigt att tänka på handhygienen – för din egen och andras skull! För att minska smittrisken finns det några saker du kan göra själv. Folkhälsomyndigheten uppmanar också att avstå från sociala kontakter som kan riskera att sprida smitta.

Med anledning av Coronaviruset, går nu Folkhälsomyndigheten och Region Skåne ut med allmänna råd om vad du själv kan göra för att undvika smitta.

Tänk på att:

Vänta med besök tills du är frisk

Alla med symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, uppmanas av Folkhälsomyndigheten att avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta.

Tänk på att ta extra hänsyn som besökare till boende där det kan finnas personer med nedsatt immunförsvar (på grund av ålder, sjukdom eller funktionsnedsättning). Är du förkyld eller har symptom som kan tyda på influensa eller magsjukdom, avvakta med besöket tills du känner dig fullt frisk.

Läs mer på om hur du kan skydda dig själv och andra på:

Information om coronaviruset hittar du på Folkhälsomyndighetens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer om coronaviruset

Har du symptom som hosta, andningssvårigheter eller feber – ring 1177 Vårdguiden.

För att undvika att belasta 1177, ring det nationella informationsnumret 113 13, eller besök 1177.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om du har frågor om Coronaviruset och covid-19.

Lomma kommun följer händelseutvecklingen kring Coronaviruset och de direktiv som svenska myndigheter rekommenderar.

Läs mer om Lomma kommuns beredskap inför coronavirus i tidigare nyhet.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Anders Åkesson

Navigera vidare

Arkiv