Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp, Övergripande

Information kring särskilt boende

Händer, äldre

Söndagen den 1/3 2020 publicerade Sydsvenskan en granskning de gjort kring särskilda boende inom Lomma kommun. Det är den första artikeln i en artikelserie. Samtliga boende drivs av Frösunda.

Bilden som ges är att verksamheten inte drivs med acceptabel nivå avseende kvalitet vilket kommunen redan konstaterat i den redan redovisade avtalsuppföljning som gjorts under hösten 2019. Den avtalsuppföljningen låg till grund för socialnämndens beslut om att inte förlänga avtalet ytterligare två år vid sitt sammanträde i januari.

Livia Deák Jönsson, projektledare

Livia Deák Jönsson

Kommunen arbetar nu för att övertaget, som ska ske 1/3 2021, och kommunens drift därefter ska hålla kvalitet. Rekrytering av projektledare för detta uppdrag påbörjades i januari och är nu avslutad. Kommunen välkomnar Livia Deák Jönsson, med start 2 mars 2020. Livia har många års erfarenhet av både kommunal och privat omsorg.

Samtidigt som övertaget planeras, bedrivs arbetet med att Frösunda ska hålla ingånget avtal avseende kvalitet och säkerhet genom oannonserade inspektioner av olika professioner i kommunen.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Emma Pihl

Navigera vidare

Arkiv