Datum: | Nyheter: Uppleva & göra

Nu startar vi fritidsgård för seniorer

Fritidsgården Stationen 2.0.

Seniorerna kan ta del av samma aktiviteter som ungdomarna gör på fritidsgårdarna. Första träffen är på Stationen 2.0 i Bjärred.

Lomma kommuns fritidsgårdar har hittills varit öppna för ungdomar. Nu välkomnar vi även kommunens äldre invånare vid utvalda tillfällen. Söndagen den 8 mars är det premiär på Stationen 2.0 i Bjärred och söndagen den 15 mars på Centralen i Lomma.

Tanken är att besökarna kommer att ha möjlighet till samma aktiviteter som ungdomarna. Det kan till exempel vara datorspel, film, sällskapsspel, sportaktiviteter, musikinstrument, pyssel, bakning och VR. Verksamheten är på prov och kommer att fortsätta under våren.

– Vi vill göra något för våra äldre och på lång sikt få olika generationer att träffas. Idén kommer för Mjölby kommun som har startat en fritidsgård för äldre. Vi har också fått förfrågningar från pensionärsföreningar om att de vill ha aktiviteter som bryter ensamhet, säger kultur- och fritidschef Michael Tsiparis.

Första tillfället är den 8 mars på Stationen 2.0 i Bjärred, kl. 15-18. Samma tider gäller den 15 mars på Centralen i Lomma. Vid premiärtillfällena kommer lokalerna att visas upp och verksamheten presenteras.

Vi bjuder på fika.

Välkomna!

 

Inbjudan till premiärtillfällena finns här. Pdf, 237.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Schema för vårens öppettider på Stationen 2.0 i Bjärred: Pdf, 220.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Schema för vårens öppettider på Centralen 9 i Lomma: Pdf, 125.6 kB, öppnas i nytt fönster.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Michael Tsiparis

Navigera vidare

Arkiv