Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg

Första avsnittet för podcast om våra barns framtid

Rektorerna Eva Böttern och Johanna Hallberg ligger bakom podcasten "Barnen och framtiden".

Rektorerna Eva Böttern och Johanna Hallberg ligger bakom podcasten "Barnen och framtiden".

Den 3 februari släpptes första avsnittet av podcasten ”Barnen och framtiden”. En podcast där rektorerna Eva Böttern och Johanna Hallberg diskuterar vilka förmågor och kunskaper som dagens barn behöver för framtiden.

Podcasten görs i Lomma kommuns regi och bakom podden ligger Eva Böttern (rektor på Pilängens förskola och Skeppets förskola) och Johanna Hallberg (rektor på Domedejlas förskola och Tulpangårdens förskola).

− Vi är båda väldigt intresserade av vad barnen som vi har i våra verksamheter behöver för egenskaper och kunskaper inför en framtid som utvecklas så snabbt att vi har svårt att hänga med. Våra barn ska leva i en mer digitaliserad värld som ger så många fantastiska möjligheter. Vilka förmågor och kunskaper behöver de inför detta? Det är några frågor som inspirerat oss till att starta podcasten, säger Johanna Hallberg.

Podcasten ska göras i tio avsnitt och varje avsnitt utgår från EU:s åtta nyckelkompetenser för det livslånga lärandet och barns framtidskunskaper. Avsnitten handlar om allt från kommunikation till vad vi behöver tänka på om hållbarhet nu och i framtiden.

Avsnitten präglas av samtal med intressanta gäster. En är forskare, en har miljoner följare på Ted talk och en är expert på sociala medier och internet. Varje avsnitt innehåller också ett kåseri av Lomma kommuns utvecklingsledare Thomas Ladö under rubriken ”Lommapappa”.

Podcasten finns där poddar finns.

Lyssna i Podcasterappen (iTunes):länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lyssna på Spotify:länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Thomas Kvist

Navigera vidare

Arkiv