Datum: | Nyheter: Trafik & resor

Användning av bilbälte i Lomma kommun

Bilbälte

Bilbältet är den absolut viktigaste säkerhetsdetaljen i bilen, både i fram- och baksätet. Enligt en undersökning utförd av NTF använde samtliga av de bilister och passagerare i framsätet som kontrollerades bilbälte i Lomma kommun.

Under vecka 37 – 39 genomförde NTF observationsmätningar på hur stor andel som använde bilbälte i framsätet i Sveriges alla kommuner. Glädjande siffror visar att alla av de kontrollerade bilisterna och deras passagerare i framsätet använde bilbälte i Lomma kommun.

Att använda bilbälte är viktigt, inte minst vid kortare sträckor och i låga hastigheter. I Sverige är det lag på att alla som färdas i en bil ska använda bilbälte. Barn som är kortare än 135 cm ska dessutom ha babyskydd, bilbarnstol eller bältesstol beroende på barnets längd. Kom ihåg att det är förarens ansvar att se till att barn och ungdomar under 15 år använder bilbältet.

Bilbältet ska sitta så tätt intill kroppen som möjligt för att ge bäst skydd. Därför är det en smart idé att ha bältet under de tjocka ytterkläderna nu på vintern. Har du en långa jacka kan du exempelvis lyfta upp jackan lite så att höftbältet hamnar på sin rätta plats.

Fortsätt använda bilbälte. Det gör skillnad!

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Karolina Jensen

Navigera vidare

Arkiv