Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Datum: 2019-12-02 15:05 | Nyheter: Bygga bo & miljö

Hämtning av trädgårdsavfall

Höstlöv på marken

Nu är det hög tid att samla ihop nedfallna löv. Fram till och med vecka 49 och 50 hämtar SYSAV ditt trädgårdsavfall i Lomma kommun. Se vilka datum som gäller för din fastighet via SYSAVs digitala hämtningskalendern.

Hämtning sker varannan vecka och alltid på samma hämtningsdag. Ställ ut kärlet (vid fastighetsgränsen) senast klockan 06.30 på hämtningsdagen.

I Lomma kommun töms ditt trädgårdsavfall fram till och med vecka 49 och vecka 50.

SYSAVs digitala hämtningskalenderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vad räknas som trädgårdsavfall?

Som trädgårdsavfall räknas kvistar och ris från beskärning av träd och buskar, blommor och blad från rabatter, gräsklipp och löv samt en viss mängd fallfrukt.

Släng däremot inte aska, avverkade träd, stubbar, upprivna häckar eller jord, lera och sten i din tunna. (Aska från grillen, öppna spisen och kaminen lägger du i en väl försluten påse med de vanliga soporna i kärlet för restavfall. Tack vare att du lägger askan i en försluten påse, slipper sophämtarna att det dammar vid hämtning. Häll vatten över askan innan du lägger den i kärlet.)

Du kan naturligtvis också lämna trädgårdsavfall på Sysavs återvinningscentraler.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Mattias Persson