Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Datum: 2019-11-26 08:51 | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Uppleva & göra

Bokfestival för barn och unga till Lomma

Bild från tidigare Litteralund-festival.

Litteralund är landets största bokfestival för barn och unga. Foto: Martin Olson

Litteralund är landets största festival för barn- och ungdomslitteratur, som Lunds kommun har arrangerat sedan 2005. Nytt för nästa år blir att festivalen även kommer att synas i Lomma kommun.

19-24 april är det dags för nästa års Litteralund. Redan veckan före kommer det att ordnas evenemang kopplade till festivalen i Lomma kommun. Evenemangen blir i form av författarbesök - dels för skolelever, dels för allmänheten.

– Det är jättekul att vi kopplas samman med Litteralund som är landets största bokfestival för barn och unga. Det gör att intresset för litteratur kan förstärkas här lokalt. Det är också en möjlighet för oss att få hit större författarnamn än vi hade haft möjlighet till annars, säger Anna Truedsson, skolbibliotekarie på Rutsborgskolan.

Författarbesök den 18 april

Vilka författare som kommer till Lomma kommun är inte klart än. Spikat är däremot datumet lördagen den 18 april. Då ordnas det två olika författarbesök som är öppna för allmänheten, ett på Bjärreds bibliotek och ett på Lomma bibliotek. Ambitionen är att ett av författarbesöken ska rikta sig till barn i förskoleåldern och lågstadiet. Det andra besöket har åldern 9-12 år som målgrupp.

Samma vecka kommer det också att arrangeras ett författarbesök på skoltid för alla elever i årskurs 4.

– Det känns extra kul att kunna erbjuda en del av programmet på skoltid, så att vi kan nå alla i målgruppen, säger Anna Truedsson.

Projektet görs i samarbete med Lunds kommun och Kävlinge kommun. Projektgruppen får ett kommunsamverkande bidrag från Region Skåne på 160 000 kronor för genomförandet.

– Vi tycker att det här är jättespännande och ambitionen är att samarbetet med Litteralund ska bli ett återkommande inslag, säger Anna Truedsson.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Mattias Larsson